Noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt

Du kender måske til traditionen, der lyder “noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt“, som er en tradition der stammer fra en victoriansk remse. Denne tradition handler om, at heldet vil tilsmile bruden i hendes kommende ægteskab. Oftest er disse fire små ting ikke synlige for andre end hende selv og hendes kommende mand på denne dag.

Vielsesringe af jeres eget guld

Vores guldsmed fremstiller Min Vielsesring af jeres eget guld, fx gamle smykker eller knækkede kæder, halve par øreringe og gerne efter Jeres eget design.

Grunden til at bruge Jeres eget guld kan være at guldet har en helt bestemt historie, som I ønsker at bevare i Jeres ringe. Samtidig er det værd at nævne, at I jo selv har råvarerne og kun kommer til at betale for arbejdslønnen til produktionen af lige netop Jeres ringe.

Har I selv brillanter eller andre sten liggende kan de sagtens isætte i ringen. Vi hjælper gerne med til hvordan disse sten bevares bedst muligt. Hvis I har mange forskellige lødigheder af Jeres eget guld, kan vi sagtens lave ringe af det, men hvis de skal stemples, skal de ind til Force Institut, og det koster selvfølgelig noget.

Det er værd at bemærke, at alle overflader slides blanke/ensartede ridsede med tiden (tager ca et par år), den dybe rustikke overflade holder dog længere end den lette rustikke overflade.

Hvis ringene skal graveres, så følg linket til indvendig gravering. Vi kan også sagtens lave en udvendig gravering, kom med Jeres ønsker og tanker og lad os tale om det.

En almindelig vielsesring vejer normalt ca. 7-9 gram, men jo bredere jo og jo tykkere den er jo mere vejer den. For at have nok guld til at producere Jeres ringe skal vi bruge ca det dobbelte af hvad den færdige ring kommer til at veje

Hver gang vi modtager guld fra Jer laver vi et guld-regnskab, over hvad vi har modtaget og hvad vi har brugt til at lave Jeres ringe af. Resten af guldet kan I enten vælge at tage med hjem eller blot bruge det som betaling for Jeres ring, da I jo selvfølgelig skal betale for arbejdslønnen til produktionen af ringene.

Har I ikke nok guld selv, kan vi sagtens levere det manglende guld.
Leveringstid: er ca. 14 hverdage. (Aftal evt. nærmere hvis det haster).

Hvad hedder bryllupsdagen

 1 år    Papir-bryllup

 2 år    Bomulds-bryllup

 3 år   Læder-bryllup

 4 år   Blomster eller hyacint-bryllup

 5 år  Træ-bryllup

 6 år  Sukker-bryllup

 7 år  Uld-Bryllup

 8 år  Bronze-bryllup

 9 år  Pil eller Strå-bryllup

10 år  Tin-bryllup

11 år  Stål eller Rav-bryllup

12 år  Silke-bryllup

12½   Kobber-bryllup

13 år  Kniplings-bryllup

14 år  Elfenbens-bryllup

15 år  Krystal-bryllup

16 år  Måne-bryllup

17 år  Ametyst-bryllup

18 år  Marguerit-bryllup

19 år  Granat-bryllup

20 år  Porcelæns-bryllup

21 år  Turkis-bryllup

22 år  Alliance-bryllup

23 år  Tulipan-bryllup

24 år  Karat -bryllup

25 år  Sølv-bryllup

30 år  Perle-bryllup

35 år  Koral- bryllup

40 år  Rubin-bryllup

45 år  Safir-bryllup

50 år  Guld-bryllup

55 år  Smaragd-bryllup

60 år  Diamant-bryllup

65 år  Krondiamant-bryllup

70 år  Jern-bryllup

75 år  Atom eller kronjuvel-bryllup

80 år  Ege-bryllup

90 år  Granit-Bryllup