Find den helt rigtige forlovelsesring

Der er et par ting, som du skal have styr på, når forlovelsesringen skal udvælges til dit livs udkårne. Der er nemlig et hav af forlovelsesringe at vælge mellem, og oftest går de fleste efter en solitairering, som er en af de mest populære forlovelsesringe – en enkel ring med en flot diamant i.

Hos Min Guldsmed vil vi hjertens gerne hjælpe dig med at udvælge den helt perfekte forlovelsesring, men forarbejdet og overvejelserne er dine opgaver, så vi kan hjælpe og guide dig på bedste vis.

På denne side prøver vi at forklare hvordan du kan blive klar til at vælge den helt rigtige ring som vil vække glæde.

Fri til kæresten
 

Hvilke ting skal jeg have med i mine overvejelser, når jeg vælger forlovelsesring?

Hvilken smykkestil har min kæreste?

Er hun fx til store, enkle, smalle eller klassiske ringe? Tag et kig på hendes smykker derhjemme, især dem som hun bærer til hverdag, så du kan få et indblik i hvad hun foretrækker af smykker. På den måde kan du få et indblik i, om forlovelsesringen skal være minimalistisk eller fx en stor sprudlende ring.

Hvilket materiale skal ringen være af?

I forlængelse af spørgsmålet ovenover – tag et kig på hendes mest anvendte smykker. Kan hun bedst lide rødguld, hvidguld, sølv eller måske et andet materiale? Ved at vælge en ring i det materiale, som hun plejer at gå med passer det på bedste vis ind i hendes personlige smykkestil.

Hendes arbejde og fritid

Bruger hun hænderne meget både på arbejde og fritid? – Mange mænd tænker, at selvfølgelig skal deres kæreste have det bedste af det bedste, og dermed overvejer de fleste en ring i 24 karat guld. Her er der dog visse forholdsregler, som der skal tages højde for, for 24 karat guld er nemlig et forholdsvis blødt materiale, som fx ikke er en god idé til et hverdagssmykke.

Hos Min Guldsmed anbefaler vi fx 14 karat guld til forlovelsesringe, da de kan modstå hverdagens prøvelser samt kan tåle at blive båret hver dag. Du bør derfor have dette med i dine overvejelser.

 
Ring på værksted

Hvad skal en forlovelsesring koste?

“En forlovelsesring bør koste hvad der svarer til 3 måneders løn”

En sætning, som du måske har hørt før… Hvis du spørger os, er dette dog blot en skrøne.

Oftest bruges der mellem ca. en halv til en hels månedsløn på forlovelsesringen, men prisen er selvfølgelig ikke det vigtigste, når det kommer til forlovelsesringe. Det vigtigste er, at din kommende forlovede bliver glad for den, og kan se at du har lagt kræfter i at finde den helt perfekte ring til hende.

Forlovelsesringe findes i alle prisklasser – alt efter materiale, sten og andre faktorer, og derved kan vi også sagtens finde en forlovelsesring, der passer ind i netop dit budget.

 

Sådan finder du hendes ringstørrelse

Drømmescenariet er jo altid, at forlovelsesringen bare passer som fod i hose når du skal sætte den på hendes finger efter hun har sagt “JA!”. Ringen kan naturligvis altid ændres i størrelsen, hvis den ikke passer perfekt, men mon ikke din forlovede heller vil rende rundt og vise ringen til alle med det samme.

Den nemmeste løsning er at finde en af de ringe, som hun bruger og måle den ved brug af vores størrelsesguide, eller eventuelt tage den med ned til os, så vi kan finde størrelsen for dig.

Det kan selvfølgelig være svært at få fingrene i en af de ringe, hvis de ikke forlader hendes fingre i løbet af dagen. Derfor kan en anden mulighed være at spørge hendes tætteste veninder, som nemmere og mere elegant kan løse sagen for dig.

Et andet lille lusket trick er, at du kan prøve hendes ring på din finger og markere det sted på fingeren, hvor hendes ring når til. På den måde kan du blot måle din egen finger, og derved finde frem til hendes ringstørrelse.

 

Kan man bruge forlovelsesringen som vielsesring?

Det korte svar er JA.

Mange par vælger at bruge deres forlovelsesringe som vielsesringe, som måske er piftet op med ekstra brillanter eller andet, hvorimod andre par foretrækker fx at købe en forlovelsesring i et billigere prisleje, og så købe dyre vielsesringe til selve brylluppet.

Det er også populært at bruge både forlovelsesring og vielsesring på samme hånd – dog skal du her være opmærksom på, at ringene slider på hinanden med tiden, hvis de sidder op ad hinanden.

 

På hvilken hånd skal forlovelsesringen sidde?

I Danmark bæres forlovelsesringen normalvis på venstre hånd, og vielsesringen på højre. I modsætning til de fleste engelsktalende lande, hvor det er omvendt.

Forklaringen går på, at forlovelsesringen skal sidde på venstre hånd, fordi kærlighedens åre går fra hjertet til venstre ringfinger. I kirken bruges højre hånd til at aflægge troskabsløftet, og derfor sidder vielsesringen på denne hånd.

I det store billede er det selvfølgelig op til jer, hvilken hånd ringen skal sidde på. Faktorer som fx arbejde, fritid, helbred m.m. kan have en rolle, som gør at forlovelsesringen i stedet skal sidde på højre hånd, og dette er naturligvis jeres helt eget valg.

Skal mænd også have en forlovelsesring?

Dette er meget individuelt – og er helt op til jer. Oftest er det kun kvinden, som bærer en forlovelsesring, hvor manden venter til vielsen med at få en vielsesring på fingeren.

 
Værksted

Design selv forlovelsesringen til din udkårne

Hos Min Guldsmed har vi også vores eget værksted i Nærum, hvor vores dygtige guldsmede gerne vil hjælpe dig med at designe din helt egen og personlige forlovelsesring til dit livs udkårne.

Vi både designer og fremstiller håndlavede ringe, og med udgangspunkt i dine ønsker og overvejelser kan vi i fællesskab designe en helt unik ring, så du er helt klar til at gå på knæ og fri til hende. Vi står altid klar til at hjælpe dig, så ring endelig til på 4580 6004 eller kom forbi vores butik på Nærumvænge Torv.