Vielsesringens historie startede langs med Nilen for ca 4800 år siden, Nilen har altid bragt meget rigdom og frodighed til den nordafrikanske befolkning. De siv og rør, der voksede langs Nilen og blev brugt til papyrus til skrivemateriale, blev også flettet til ringe eller armbånd. 

Men siv og rør holder ikke særligt længe, så derfor er man siden hen gået over til andre materialer, i starten læder og ben herunder elfenben.  Cirklen symboliserede for egypterne evighed. Cirklen har ingen begyndelse eller ende, ligesom tiden heller ikke har. 

I Europa bærer vi normalt ringen på højre ringfinger, da romerme mente at der var en speciel blodåre, der “Vena Amoris” der har kortere adgang til hjertet. men forsker har nu afvist denne teori. En helt anden teori er og måske mere rigtig, at ringen er endt på højre ringefinger, da den sidder mindre i vejen for praktiske aktiviteter. 

Vore håndlavede modeller

Næsten alle af vore håndlavede modeller er fremstillet enten i guld eller sølv, få af dem i platin. 

De fleste af de sten vi bruger er diamanter, der er slebet til brillanter, grunden til dette er, at diamanten er et fantastisk hårdt materiale og det eneste, der kan slibe en diamant er diamanten selv. Kvaliteten som vi anvender er altid TW.Si, undtagen når kunden ønsker det anderledes. Årsagen til dette valg er at det danske marked ønsker en hvid sten, og Top Wesselton er meget hvid. Grunden til Si er at man normalt ikke sætter de aller største diamanter i vielsesringe, moden lige nu siger at der gerne må være mange diamanter men små. De meget store diamanter kan man se urenheden i Si kvaliteten under lup.