Det har været muligt at spore de første vielsesringe 4800 år tilbage. Vielsesringenes historie starter i Nordafrika, hvor Egypterne udviklede deres civilisation langs med Nilen. Denne flod bragte rigdom og liv til befolkningen, og langs dens bredder var der et frodigt liv. Siv og rør voksede sammen med planten Papyrus, som blev brugt til skrivemateriale, og disse siv og rør blev flettet til ringe og større armbånd. Ringen holdt dog ikke længe, og senere hen gik man over til ringe af læder, ben eller elfenben. Ringe er cirkler og cirkler repræsenterede evighed for Egypterne. Der er ingen begyndelse og ingen ende, ligesom tid. Den vender tilbage til sig selv, ligesom livet, og ringen blev tilbedt i sin form som solen og månen. Man kan forestille sig hvordan disse ting blev kædet sammen med kærlighed, i håb om at ciklens egenskaber kunne fange kærligheden og deri fange evigheden. I Norge, Danmark, Grækenland, Ukraine, Bulgarien, Polen, Østrig, Tyskland, portugal og Spanien er det normalt at man bærer ringen på ringefingeren på sin højre hånd, men i USA, Canada og en del andre lande er det kutyme at bærer den på den venstre hånd. Igennem tiderne har de været båret på alle fingre inklusiv på tommeltotten. Mange mener at man begyndte at bære ringen på ringefingeren fordi romerne mente, at der var en en special blodåre, som de refererede til som “Vena Amoris”, denne blodåre skulle have speciel kort adgang direkte til hjertet, men det har forskerne nu afvist. I stedet er der nogen der mener at traditionen opstod fordi præsten tog ringen og rørte henholdsvis tommeltotten, pegefingeren og langemanden, med ordene “På vegne af Faderen, Sønnen og Helligånden”, og derefter satte han ringen på langefingeren. En helt anden teori og meget mere plausibel er at den simpelthen er endt på denne finger fordi den der sidder mindst vejen for praktiske aktiviteter.

Sølv

Sølv er grundstof nr. 47. Sølv er formbart og relativt blødt og er meget sejt og plastisk. Sølvet lyse farve skyldes metallets evne til at tilbagekaste lys.Sølv har den højeste elektriske og terminske ledningsevne af alle metaller, men dette forsvinder når sølvet anløber, så undgå at sølvet kommer i kontakt med luften.

Sølv reagere ikke med rent vand eller renatmofærisk luft, men sølvet oxiderer, hvis vandet eller luften er forurenet med enten ozon eller svovlbrinte. Når sølvet bliver angreb dannes en brunlig overflade og sølvet trænger til at blive pudset. Æg og løg afgiver også svovlbrint, så undgå at spise æg eller løg med sølvbestik.

Af produktionen af sølv bliver 33% brugt til smykkefremstilling resten bliver brugt til industrielt eller til fotografiske artikler eller til mønter.

Mange nationer har brugt sølv, som grundlæggende møntenhed.

De fleste smykker bliver fremstillet i 925 promille sølv, dog fandt de københavnske sølvsmede sidst i 1800-tallet ud af at de kunne spare afgifter til staten ved ikke at producere i 925 promille, så de begyndte at producere i 830 promille, som blev stemplet med 3-tårne, det var primært  på kander, skåle og bestik, man brugte denne metode. Normalt legerer man sølvet med kobber.

Sølvsmeden behøver ikke de mens metaller er rødglædende, da han kan smede med blide og velplacerede hammerslag ved normal stuetemperatur.

Har dit sølvtøj kun 2-tårne er sølvet kun overflade belagt, som også kaldes forsølvet, dette sølv anløber også ved svolvbrinte og jo mere man pudser på det, jo mere af belægning bliver pudset af, når det er helt slidt af, kan man få det forsølvet igen og bestikket bliver som nyt.

Sølv er blev brugt medicinsk, da sølv er giftigt overfor mange bakterier ligesom tungmetallerne, men sølv er blot ikke giftigt for mennesker. Megt få mikroorganismer har udvilket resistens overfor sølv, men hvordan præcist sølvet bærer sig ad, er endnu ikke bevist. Man bruger sølv i vand renseanlæg. Det forhindrer baktierier og alger fra opbygning i filtre. Sølvets katalytiske virking i forening med ilten, enser vand og eliminerer behovet for klor.

I Peru og Mexico er der udvundet sølv siden 1546, sølv udvindes både som rent produkt som biprodukt af andre metaller, herunder kobber og bly, Sølv udvindes fra Bolivia, Peru, Mexico, Kina, USA, Canada, Australien, Rusland mm.

Ringe i sølv

Alle disse modeller er lavet i 925 0/00 sølv med brillanter i kvaliteten W. SI.